Звичайна квасоля, яка багата клітковиною, здатна допомогти контролювати рівень цукру в крові. Про це заявили фахівці Американської діабетичної асоціації (American Diabetes Association). Вони зазначають, що в меню діабетиків повинні бути бобові, пише arguments.kyiv.ua.
Хоча боби і містять вуглеводи, але вони також мають низький глікемічний індекс (ГІ) – відносний показник впливу вуглеводів на рівень глюкози в організмі.
Як квасоля допомагає при діабеті
Так, квасоля здатна збалансувати рівень цукру в крові краще, ніж інші крохмалисті продукти. Для бажаного ефекту, бобові варто включити в раціон кілька разів на тиждень.
Фахівці радять придбати сушену або консервовану квасолю без натрію, адже сіль може спровокувати підвищення кров’яного тиску, якому особливо схильні люди з діабетом. Особливо корисна чорна квасоля.
Раніше ми писали, як зменшити метеочутливість.