У популярних сортах м’яса виявлено потужні антиоксиданти, здатні зменшити ризик розвитку деменції.
Як це працює
Згідно з дослідженнями, вчені виявили в яловичині, свинині та курці антиоксиданти, відомі як дипептиди імідазолу.Спеціалісти з’ясували, що завдяки дії цих речовин знижується ризик розвитку деменції – нейродегенеративного стану, що характеризується погіршенням функціонування мозку та ослабленням когнітивних функцій.
Дипептиди імідазолу, такі як карнозин і ансерин мають антиоксидантну та протизапальну дію, що захищає мозок від ушкоджень, викликаних окислювальним стресом і запаленням.
Фахівці десять років спостерігали піддослідних. Вони встановили, що люди з вищим рівнем карнозину та ансерину в крові виявляли помітно меншу схильність до недоумства. Інше дослідження, надруковане в журналі Nutrients, показало: добавки карнозину, одержувані протягом шести місяців, дають ефект поліпшення мозкової діяльності у людей похилого віку з легкими когнітивними порушеннями.
Раніше ми писали, що названо доступний продукт, який знизить рівень цукру в крові.