Це м’ясо допоможе запобігти деменції

У популярних сортах м’яса виявлено потужні антиоксиданти, здатні зменшити ризик розвитку деменції.

Як це працює

Згідно з дослідженнями, вчені виявили в яловичині, свинині та курці антиоксиданти, відомі як дипептиди імідазолу.Спеціалісти з’ясували, що завдяки дії цих речовин знижується ризик розвитку деменції – нейродегенеративного стану, що характеризується погіршенням функціонування мозку та ослабленням когнітивних функцій.

Дипептиди імідазолу, такі як карнозин і ансерин мають антиоксидантну та протизапальну дію, що захищає мозок від ушкоджень, викликаних окислювальним стресом і запаленням.

Фахівці десять років спостерігали піддослідних. Вони встановили, що люди з вищим рівнем карнозину та ансерину в крові виявляли помітно меншу схильність до недоумства. Інше дослідження, надруковане в журналі Nutrients, показало: добавки карнозину, одержувані протягом шести місяців, дають ефект поліпшення мозкової діяльності у людей похилого віку з легкими когнітивними порушеннями.

Раніше ми писали, що названо доступний продукт, який знизить рівень цукру в крові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *