Мігрень – не повністю вивчена недуга і її природа достеменно невідома. Спеціалісти стверджують, що головний біль можуть викликати багато продуктів харчування. Проте на перебіг хвороби впливає раціон.
Фармацевтична індустрія пропонує широкий набір препаратів, але вони не завжди ефективні . Лише у 18% жінок і 6% чоловіків діагностована класична форма захворювання, тоді як у багатьох інших вона її природа не встановлена.
Болі провокують багато продуктів харчування. У них містяться амінокислоти, що стають амінами. У багатьох вони розпадаються в кишечнику і печінці, не завдаючи шкоди, але якщо цього не відбувається, людина відчуває недомагання.
Що не варто їсти при мігрені
Ці речовини діляться на три групи – тирамін, серотонін, танін і гістамін. Тому фахівці радять уважно стежити за раціоном і визначати, від чого починається мігрень, щоб у майбутньому виключити зі свого раціону продукти- провокатори.
По-перше, науковці виділили червоне вино. Сульфіти і дубильні речовини, які містяться в алкогольному напої підсилюють ефект від тираміну. Цією речовиною багаті банани, сливи, авокадо і багатьох цитрусових.
Танін міститься в бобових, серотонін – в ягодах, томатах, лісових горіхах і ананасах.Також біль можна відчути після шоколаду і борошняних виробів.
Раніше ми писали, як позбутися жиру на животі.