Всі молочні продукти корисні для здоров’я, і кожен – по своєму. Член Національного товариства дієтологів та Європейської асоціації з вивчення ожиріння Ольга Деккер стверджує, що позитивний вплив на організм молочних і кисломолочних продуктів слід оцінювати за вмістом білка в їх складі. Про це пише newsyou.info.
Виходячи з цього критерію, найкориснішим вважається кисломолочний сир, адже у 100 грамах цього продукту найбільша кількість білка.
За словами фахівчині, краще вживати сир з жирністю 5% – це оптимальний варіант. Це низькокалорійний продукт, проте, на відміну від знежиреного варіанту, в ньому міститься потрібна кількість жирів, які відіграють важливу роль в побудові клітин організму.
Що в топі корисних молочних продуктів
А рейтинг корисних молочних продуктів нутріціолог включила варенець, кефір, натуральний йогурт і ряжанку. Молоко в топі на останній сходинці. Річ у тім, що деякі люди після певного періоду перестають засвоювати лактозу.