Тягу до солодкого буває дуже непросто побороти. Однієї сили волі іноді недостатньо, але є хороші новини – проблему може вирішити прийом одного мікроелементу. Про це пише uapress.kyiv.ua.
Спеціалісти зробили висновок, що тяга до солодкого, особливо до шоколаду, може говорити про дефіцит магнію в організмі, а шоколад містить багато цього мікроелементу.
Дослідження довело, що з їжею магній поступає в організм зазвичай в недостатній кількості, тому тягне на солодке!
Чим корисний магній
Цей мікроелемент не тільки відповідає за бажання поласувати шоколадом, але і впливає на здоров’я кісток, серця, травлення, імунної системи, відповідає за сон, настрій і рівень енергії.
Через низький рівень магнію може збільшитися кров’яний тиск, підвищитися ризик розвитку серцевих захворювань, діабету 2 типу і остеопорозу.
Аби підвищити рівень магнію в організмі додайте в меню несолодкий порошок какао, горіхи, боби, коричневий рис, лосось, сухофрукти, зелень, гарбузове насіння. Рекомендована добова доза для дорослих становить 420 мг для чоловіків і 320 мг для жінок.