Які овочі не можна мити перед вживанням: відповідь фахівців

Перед приготуванням їжі ми звикли мити овочі і чистити їх, але не зі всіма продуктами треба так робити. Наприклад, листову фасовану зелень не варто мити – це вже зробив виробник. Про це пише ua-novosti.info.

Дієтолог Нева Кокран застерігає повторно вдома мити зелень, адже це може збільшити ризик зараження зелені бактеріями з раковини, зі стільниці, обробної дошки, ножів, друшляків, салатників, мисок або інших предметів або поверхонь.

Чому листову фасовану зелень не треба мити

На такій зелені зазвичай стоїть мітка про те, що вона готова до вживання. Доктор Ренді Воробо, доцент кафедри харчових наук Корнельського університету, розповідає, що попередньо промиту зелень обробляють сумішшю води і харчового дезинфікуючого засобу. Ця суміш не представляє ніякої шкоди в тій кількості, в якій вона залишається на зелені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *