Зелень – корисна страва на столі. Вона здатна зміцнити імунітет і забезпечує організм необхідними антиоксидантами. Про це пише gazeta.ua.
Добова норма споживання зелені для дорослих – до 100 грамів. Лікарі визначили зелень, яку можна вважати найкориснішою. І це петрушка.Вона поєднується з багатьма продуктами, тому її сміливо можна назвати універсальною, багата на вітаміни та мінерали.
Скарбниця вітамінів та мінералів
Вона багата на вітамін К, який зміцнює серце, судини, кістки, впливає на згортання крові та зір. Вона позитивно впливає на швидкість загоєння ран та зупиняє кровотечі.
В петрушці є натрій, калій, фтор, магній та органічні кислоти. Завдяки такому складу зелень підтримує здоров’я печінки й жовчного міхура та має жовчогінну дію.
У петрушці містяться антиоксиданти, що мають протипухлинну дію. Для покращення гостроти зору – каратиноїди: лютеїн, бета-каротин, зеаксантин. Петрушці також має протизапальний ефект завдяки ефірним оліям.